RAKACA-TÓ 2016.ÉVI BEHORDÁSOS HORGÁSZREND


Behordásos módszer elve: Behúzásnak, behordásnak minősül az a horgászmódszer, amelynek során a horgász a szereléket eszköz használatával (pl. csónak, etetőhajó, egyéb megengedett jármű), vagy dobás mellőzésével a vízben begyalogolva, beúszva juttatja el a horgászhelyre, úgy hogy ezt követően a parton vagy a parttal összeköttetésben lévő stégen vár kapásra. Nem tekintendő behúzásnak, behordásnak a vízben történő begyalogolással, majd dobással bejuttatott végszerelékkel való horgászat.

  1. A Rakaca-tavon csak a kijelölt horgászhelyeken lehet a behordásos területi engedéllyel ezt a horgászmódszert alkalmazni! A terület megtekinthető a halőri háznál,a tó körül kihelyezett hirdetőtáblákon, illetve a Horgász Szövetség honlapján !
  2. A horgász 2 bottal, botonként egy darab, egy ágú horoggal horgászhat. A hajszálelőkés, élettelen csali felkínálása az irányelv.
  3. Békés halra történő horgászat esetén fonott zsinór használata tilos! Fonott (kagylóálló) előtétzsinór maximálisan 20 méteres hosszúságban használható. Leadcore (ólombetétes kagylóálló zsinór) maximum 1 méteres hosszúságban használható!
  4. A felszerelések a partvonalra merőlegesen vethetők be, oldalra eltérni csak a kijelölt horgászhely által határolt területen belül, a többi horgász zavarása nélkül lehet.
  5. Horgászonként 1 db dőlőbója használható, amelyen fel kell tüntetni a állami horgászjegy számát, valamint, amelyet napnyugtától napkeltéig ki kell világítani! A horgászat befejeztével a dőlőbólyát el kell távolítani.
  6. A felszerelés bejuttatásának maximális távolsága a partvonalától mért 200 méter.
  7. Behúzós horgászat esetén őrzött, felügyelt felszerelésnek minősül – amennyiben a horgász olyan kapásjelző rendszerrel rendelkezik, amely hangosan jelzi a kapást – a következő esetekben is

       - a horgász a felszerelésének 20 méteres körzetében tartózkodik

       - a kijelölt horgászhelyen a horgász a vízen tartózkodik, amelynek célja a hal  

        fárasztása, visszaengedése, horgászhely etetése,végszerelék bejuttatása.

  1. Pontymatrac használata kötelező !
  2. Nagyméretű merítőháló használata kötelező ! (min 90x90)