Főoldal » 2017 » Április » 10 » ÉSZAK - ELLENŐRZÉSEKRE LEHET SZÁMÍTANI EGÉSZ ÉVBEN
17:15
ÉSZAK - ELLENŐRZÉSEKRE LEHET SZÁMÍTANI EGÉSZ ÉVBEN

Lapszemlénk az Észak-Magyarország április 7-i számából tallóz! Nem csak az ellenőrzések gyakoriságáról, hanem a halgazdálkodási jogok alakulásáról is választ kapott a lap Megyei Körkép rovata! 

 

 

 

Észak-Magyarország, 2017.április 07. 5. oldal
"A horgászokat, a horgász egyesületeket leginkább az foglalkoztatja, hogy lejárnak a halgazdálkodási jogok a vizekre:
valahol március 31-én, másutt december 31-én - nyilatkozta lapunknak dr. Kovács Gy. Zoltán, a Horgász Egyesületek BAZ Szövetségének elnöke. - Eddig ezt 15 évre kapták az egyesületek, csakúgy, mint a szövetség. Ezt majd 2030-ig kapják meg, ezen van nagy munka.

A megyében több mint 21 ezer ember horgászik - derült ki dr. Kovács Gy. Zoltán szavaiból, és ahogy növekednek az árak, azzal párhuzamosan növekszik az illegális halkifogás is.
- Az ellenőrzés egyre fokozottabb, komoly együttműködés van a rendőrség, a NÉBIH és a halőrök között - fogalmazott a Horgász Egyesületek BAZ Megyei Szövetségének elnöke. - Egész évben komoly horgász-ellenőrzésekre lehet számítani. Ugyanakkor a megyei szövetség életében fontos dolog, hogy a Tiszának egy 37 kilométere szakaszát a megye társulás kapta meg kezelésre 2030-ig.
- Nagyon fontos dolog, hogy nálunk maradt a Tisza.szakasz - jelentette ki, és elmondta azt is,átmeneti időszak van, sok átalakulással. - Egyre nagyobb teher hárul a szövetségre és az egyesületekre a civil szervezetek jogszabályi változásai miatt  - mondta dr. Kovács Gy Zoltán. - Szinte évente kellene alapszabályt módosítani például, ám a horgász egyesületek erre nincsenek felkészülve. Ehhez adunk segítséget, ám hatalmasat nőtt az adminisztrációs kötelezettség, azaz a horgászat szintjén hatalmasat nőtt a jogi szabályozás."

forrás: Észak-Magyarország, 2017.április 05. 
web: eszak.hu

Kategória: SZÖVETSÉGI HÍREK | Megtekintések száma: 216 | Hozzáadta:: vaskogergely | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
A uCoz technológiájával