Főoldal » 2017 » Július » 27 » LIV. OHCSB 2017 Szeged - Folyamatosan frissülő tudósítás a csapatról
07:42
LIV. OHCSB 2017 Szeged - Folyamatosan frissülő tudósítás a csapatról

54. alkalommal kerül megrendezésre a megyék horgászversenye, az Országos Horgász Csapatbajnokság! Idén is a Maty-ér ad otthont a rendezvények, a rendezvényen belül pedig annak a 20 csapatnak, amely válogatott horgászaival képviselteti magát s igyekszik jól szerepelni! A csapatok közt van A HEBOSZ válogatott csapata, Borsod megye válogatott csapata, akik már tegnap megérkeztek a helyszínre, el is kezdték az edzést, a felkészülést! De, ne rohanjunk annyira előre, lesz még szó a csapatról, sőt minden nap csak róluk lesz szó, kezdjük a tudósítást a csapat bemutatásával, az indulást megelőző hetek programjával, a csapat összeállításának kialakulásával!

 

 

A csapat létrejötte a válogatás alapja


Ez évtől, mint minden más területén a versenysportban is komoly előrelépések tűzött ki célul a HEBOSZ! Kezdve azzal, hogy egy operatív csoportot hozott létre a megyei versenyszférában kialakuló különböző feladatok szakszerű és pontos végrehajtására. Így alakult meg a HEBOSZ Ifjúsági és Verseny Bizottsága, amelynek tagjai mind más területen bizonyítottak már, s vállalták, hogy szakértelmükkel és tapasztalatukkal a megyei horgászport fejlődése mellé állnak! 

IFJÚSÁGI ÉS VERSENYSPORT BIZOTTSÁG 2017

Vaskó Gergely Csehovics Zoltán Hideg Attila László János Mezei László

A bizottság tagjai mind más pillérei a megoldandó feladatoknak, ki a szervezésben, ki a versenyzéshez, ki a utánpótlás nevelésben tudja a legtöbbet adni! A bizottság év végén egy kerek összefoglalót fog adni az éves eredményekről, annak keretein belül be is fognak mutatkozni a nagyérdeműnek! 

A versenybizottság első tavaszi ülésein alapjaiban határozta meg az éves menetrendet. Voltak visszatartó tényezők, mint például a halászati hasznosítás alakulása néhány megyei vízterületen, ám ezek hamar és sikerrel megoldódtak, hála a szövetség megújult vezetésének! 

Határozatok születtek a szakági versenyek megyei bajnokságairól, így idén már nem csak csapat, hanem egyéni úszós bajnokság, a feeder szakágban két bajnokság, egy method és egy hagyományos hosszú előkés verseny, valamint az év végére egy pergető bajnokság is megszervezésre kerül! 

Döntés született az OHCSB-n részvevő csapat kiállításának módjáról is! A csapat válogatásának alapját idén már egy pontrendszer adta! A versenyzők pontokat a csapatbajnokságon és az egyéni bajnokságon elért eredményeik alapján kaptak, valamint az elmúlt év eredményei alapján is! 

Az így kialakult bővebb keret első 6 felnőtt és első 3 női és utánpótlás versenyzői kaptak felkérést az OHCSB-n való szereplésre. Akik vállalni tudták részvételt, még egy válogató horgászaton vehettek részt, ahol már az volt az alap, hogy ki tud az országos verseny kihívásainak legjobban megfelelni! Mivel idén a Maty-ér ad otthont a versenynek, így a pontyhorgászat került a válogató fókuszába! 

Mindezek alapján 2017-ben a következő összetételű csapat képviseli megyénket!

FELNŐTT FÉRFI KATEGÓRIA


Márton Zsolt
Péceli János Róbert
Hideg Attila
Tamás Viktor
Gönczy György


NŐI KATEGÓRIA


Hidegné Fekete Anikó

 

U14 KATEGÓRIA


Monoki Benjámin 


U19 KATEGÓRIA


Deák Levente


U24 KATEGÓRIA


Duró Áron

CSAPATVEZETŐK ÉS SEGÍTŐK


Hideg Attila (csapatvezető), Tóth László (edző), Csehovics Zoltán (ifi tréner), Tamás Ernő, Szeszák Róbert, Monoki László,


ELSŐ EDZÉSNAP 2017.07.26. szerda


Csapatunk szerdán érkezett meg Szegedre! Első feladat volt, hogy a csapat etetőanyag és csaliszükségletét rendezzék! Az etetőanyagok tekintetében a Maros Mix nyújtott kedvezményt! A Csongrád megyei szövetség segítségének köszönhetően nem kellett többször a nagy mennyiségű csalogató anyagot utaztatni, Dávid Imre a szövetség munkatársa vállalta, hogy tárolja Nekünk az edzésnapokig azt Szegeden! Köszönjük a támogatást! 

A csapat szállása már tavasszal lefoglalásra került, amit szerdán át is vettek a versenyzők! Gyors rendezkedés után pedig azonnal a Maty-ér következett, az első edzéssel! 


Tamás Viktor pontyot fáraszt

Nem fog az újdonság erejével hatni az, hogy pontyot kell fogni, s az sem hogy a törpeharcsa még mindig egy aktíva probléma a horgászok előtt! A verseny mindenki a rakósbotos horgászattal tervezte mezőny szinten. Menekülő út lehet a spiccbot. Tavasszal sűrűn érték egymást a versenyek a Maty-éren, valamennyin nagyon szép keszegfogások születtek, méltatva a vízkezelőt, hogy a téli törpeharcsa csapdázásnak lám meglett a eredménye. Tény, hogy tavasszal már lehetett akár etetni is élőcsalival, így az eddigi  pontyos pályán újra a "fehérnép" is szerephez jutott. Az előzetes információk és az első edzésnap jelentéséből kiderül, hogy az a Maty-ér, nem ez a Maty-ér lesz! Az aktív élőcsalis etetés akár el is lehet felejteni, alap lesz a szemes anyag gazdag bevitele, és a szelekciós horgászat! Ehhez jó sorsolás és egy viszonylagos homogén haleloszlás szükséges, ami valljuk be leányálom! 

Az első horgászat törpés tapasztalati mellett azért szépen sikerült megfogni az első pontyokat is! Az edzés folyamán fontos mindenről képet kapni! A megfogott pontyok eltérő egyedsúlyúak, jó belőlük minél többet fogni, mert így tisztul a kép sok tekintetben: mekkora pontyokról van szó, azok mennyire erősek, hogyan reagálnak az etetésre, mi a legoptimálisabb horog a biztos megfogáshoz a finom horgászathoz, hogyan lehet szelektálni őket, mennyire finnyás a táplálkozásuk! Mindeközben jönnek a kötelező elemek, mint időjárási körülmények, az azokból áramlási körülmények, vízhőfok stb.


Márton Zsolti valamelyik fogása a sok közül

A csapatok edzési rendjét csatolva mutatjuk most!
OHCSB nevezett csapatok.pdf
OHCSB edzési rács.pdf

Péceli Jani

A szövetség Facebook közösségi oldalán folyamatosan bővülő galériát nyitottunk a verseny pillanatait megörökítő képeknek! facebook.com/hebosz A készülő felvételeket köszönjük a csapat segítőinek! 

 

 

MÁSODIK EDZÉSNAP 2017.07.26. szerda


Ma már a második edzés veszi kezdetét, késő délutáni órákban érkezünk friss információkkal, képekkel! 
Tartsatok velünk sé megyei válogatottal! Szurkoljatok! 

HARMADIK EDZÉSNAP 2017.07.27. csütörtök


A csapat egyenletes jól horgászik, a fogások pedig annak függvényében változnak, hogy az edzésnapok alkalmával melyik részén foglalják a pályát! Sajnos hátránnyal indulunk, ugyanis válogatottunk nem tud kiállítani MLS versenyzőt, minek híján nekünk kiesik egy pontjavítási lehetőség, ezt a végén mindenképp megfogja sínyleni az eredmény! 

A csapat taktika kialakulóban van, kifejezetten jól horgásznak a fiatalok, ügyesen fárasztanak, jól bírják a tempót! Csapatszinten elmondható, hogy a kiválasztott etetők és csalik működnek, a finomhangolások vannak hátra, illetve a versenyidő alatt kialakuló horgászat, annak ütemének, a halak méretének változásának kiismerése az egyes szektorokban! 

KÖTELEZŐ EDZÉSNAP 2017.07.28. péntek


A csapat mindennapjai a verseny alatt szigorú menetrend szerint alakulnak! Reggel korán ébresztő, reggeli, a 15 főt számláló gárda részére már mag az étkeztetés is komoly szervezést igényel! Reggeli után már az edzésnapra való felkészülés veszi kezdetét, pakolás, szortírozás, majd irány a pálya! Az edzésnapok folyamán, a csapatok együtt horgásznak, mindenkinek egy egy új box áll rendelkezésre, hogy ismerkedjen a pályával! 

Miután a hely megvan, jön a felkészülés, kajakeverés ládaállítás, botok, csalik összekészítése. Az edzés után mérlegelés, összepakolás, s valamikor a délután derekán újra a szálláson a csapat! A vacsora előtt közben és után pedig a nap levezteése és eszmecserék, 

ELSŐ FORDULÓ 2017.07.29. szombat Eredmények megtekintése


Csapatunk a elgondolt taktikát követően, stabil horgászattal a 10. helyről várj a második fordulót! Apró módosításokra van szükség az eredményességért! Halvesztésünk több is volt, ezen kell javítanunk!

ELSŐ FORDULÓ 2017.07.30. vasárnap Eredmények megtekintése


Csapatunk egy helyet javítva a 9. helyezést ért el az 54. OHCSB-n, Szegeden, a Maty-ren! Gratulálunk! 

Kategória: SZÖVETSÉGI HÍREK | Megtekintések száma: 582 | Hozzáadta:: vaskogergely | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
avatar
A uCoz technológiájával