Főoldal » 2017 » Május » 2 » MEGKEZDŐDÖTT TÖBBEK KÖZT A PONTY FOGÁSI TILALMA!
08:22
MEGKEZDŐDÖTT TÖBBEK KÖZT A PONTY FOGÁSI TILALMA!

A halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet 28. §-ának (9) bekezdése kimondja, hogy a fajlagos tilalmi idők az első nap nulla órakor kezdődnek és az utolsó nap huszonnegyedik órájában végződnek. Ha az első nap szombatra vagy pihenőnapra esik, a tilalom az azt követő munkanapon lép érvénybe. Ha a tilalmi idő utolsó napja esik szombatra vagy pihenőnapra, a tilalom a közvetlenül megelőző munkanapon végződik.

 

A jogszabályban fajlagos fogási tilalom alá tartozó halakat kifogás esetén, a fogást követően haladéktalanul és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe, akkor is, ha sérült, beteg vagy elpusztult.

Továbbá, a horgászat megkezdése előtt mindig alaposan át kell tanulmányozni a helyi területi horgászrendet, amely magába foglalja a horgászati tevékenységre vonatkozó fontosabb szabályokat és előírásokat, például a fajlagos tilalmi időket, a méretkorlátozásokat, a mennyiségi korlátozásokat! 

Az aktuálisan fogási tilalom alatt álló fajokat, valamint az ünnepnapok miatt módosult kezdő és lejárati dátumokat az alábbi táblázatban láthatják! A fogási tilalmak bevezetése, annak gyakorlati betartása létfontosságú, hiszen az időlegesen védett fajok szaporodásának egy kulcsfontosságú időintervallumáról beszélünk! A ma és a jövő fogásainak érdekében kérjük a horgászokat, tartsák be a tilalmi időszakra vonatkozó korlátozásokat! A HEBOSZ halászati őri állománya fokozott ellenőrzéseket fog tartani az állomány védelme érdekében! 

 

Kategória: SZÖVETSÉGI HÍREK | Megtekintések száma: 515 | Hozzáadta:: vaskogergely | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
A uCoz technológiájával