Főoldal » 2017 » Augusztus » 4 » Évtizedek óta várt eredmény az 54. OHCSB-n!
07:26
Évtizedek óta várt eredmény az 54. OHCSB-n!

54. alkalommal került megrendezésre az ország legnagyobb múlttal rendelkező horgászversenye, az Országos Horgász Csapatbajnokság! Ezen a nagy hagyománnyal bíró versenyen az ország horgász szövetségei állítanak ki versenycsapatot! A szövetségek házon belül, tagegyesületeik csapatainak megmérettetésével és az ott elért egyéni és csapateredmények alapján hirdet keretet az országos bajnokságra! Amellett, hogy egy fantasztikus, nagy létszámú és rangos verseny az OHCSB, egy igazi megvalósulása annak, hogy a szövetségek és versenyzők baráti kapcsolataikat megújítsák, ápolják! Szövetségünk versenycsapata idén az első osztályban végzett, összetettben a 9. helyen, ha a verseny jelenlegi végeredményét az előző évi szabályrendszerben néznénk, akkor csapatunk az első 5-ben végzett volna! Ám a "ha" az itt már nem releváns, viszont, akiknek a 9. hely nem elegendő és többet vártak volna, azok előbb elmondottak szerint kezeljék helyén a teljesítményt, az eredményt!

 

A csapatbajnokság Szegeden a Maty-éri evezőspályán került megrendezésre, 20 csapat adta le nevezését, ez összesen majdnem 200 fő versenyhorgászt, felnőttet, nőt, gyermeket és ifjúkorút jelent összesen! A versenyen mint más versenyeken is az nyer, aki a legtöbb halat fogja, egy csapatversenyen elsődleges a csapatérdek, így az, hogy mindenki a saját kategóriájában a legjobbat hozza ki magából! Ami mégis más és az egyéni versenyektől eltérő, hogy itt nincs helye a magánakcióknak, a kockáztatásnak, ha egy versenyző a követett taktikát egy stabil eredménnyel tudja hozni, akkor a csapatérdek megkívánja, hogy azon ne módosítson! Egy jobb egyéni pozíció kergetése kockázattal járhat, ami elsülhet balul is, és a csapat értékes pontokat bukhat el! Jelenleg az OHCSB végén nincs egyéni teljesítmény díjazva, de ez változhat a jövő évtől!

A HEBOSZ válogatott megyei keret kialakulásáról az edzésekről a HEBOSZ frissülő tudósításában már beszámoltunk, azt a cikket ide kattintva tudja elolvasni!

Összefoglalónkban inkább a csapat eredményességéhez vezető utat és pár életképet szeretnénk megosztani!

Köszönjük a több hónapos felkészülő munkát és a versenyen nyújtott teljesítményt, méltón képviselte csapatunk Borsod-Abaúj-Zemplén megyét! A HEBOSZ 2017-es válogatott kerete:

FELNŐTT FÉRFI KATEGÓRIA
Hideg Attila Márton Zsolt Péceli János Tamás Viktor Gönczy György (R)

 

HÖLGYEK KATEGÓRIA
Hidegné Fekete Anikó

 

UTÁNPÓTLÁS KATEGÓRIÁK VERSENYZŐI
U14 U19 U24
MONOKI BENJÁMIN DEÁK LEVENTE DURÓ ÁRON

,

A CSAPAT SEGÍTŐI ÉS HÁTTEREZŐI

 

TÓTH LÁSZLÓ (edző) MONOKI LÁSZLÓ SZESZÁK RÓBERT TAMÁS ERNŐ CSEHOVICS ZOLTÁN

Csapatunk szerdán érkezett meg Szegedre! Első feladat volt, hogy a csapat etetőanyag és csaliszükségletét rendezzék! Az etetőanyagok tekintetében a Maros Mix nyújtott támogatást! A Csongrád megyei szövetség segítségének köszönhetően nem kellett többször a nagy mennyiségű csalogató anyagot utaztatni, Dávid Imre a szövetség munkatársa vállalta, hogy tárolja Nekünk az edzésnapokig azt Szegeden! Köszönjük a támogatást! 

A csapat szállása már tavasszal lefoglalásra került, amit szerdán át is vettek a versenyzők! Gyors rendezkedés után pedig azonnal a Maty-ér következett, az első edzéssel! 

Nem fog az újdonság erejével hatni az, hogy pontyot kell fogni, s az sem hogy a törpeharcsa még mindig egy aktív probléma a horgászok előtt! A verseny mindenki a rakósbotos horgászattal tervezte mezőny szinten. Menekülő út lehet a spiccbot. Tavasszal sűrűn érték egymást a versenyek a Maty-éren, valamennyin nagyon szép keszegfogások születtek, méltatva a vízkezelőt, hogy a téli törpeharcsa csapdázásnak lám meglett a eredménye. Tény, hogy tavasszal már lehetett akár etetni is élőcsalival, így az eddigi  pontyos pályán újra a "fehérnép" is szerephez jutott. Az előzetes információk és az első edzésnap jelentéséből kiderül, hogy az a Maty-ér, nem ez a Maty-ér lesz! Az aktív élőcsalis etetés akár el is lehet felejteni, alap lesz a szemes anyag gazdag bevitele, és a szelekciós horgászat! Ehhez jó sorsolás és egy viszonylagos homogén haleloszlás szükséges, ami valljuk be nem mindig jön együtt össze!

Az első horgászat törpés tapasztalati mellett azért szépen sikerült megfogni az első pontyokat is! Az edzés folyamán fontos mindenről képet kapni! A megfogott pontyok eltérő egyedsúlyúak, jó belőlük minél többet fogni, mert így tisztul a kép sok tekintetben: mekkora pontyokról van szó, azok mennyire erősek, hogyan reagálnak az etetésre, mi a legoptimálisabb horog a biztos megfogáshoz a finom horgászathoz, hogyan lehet szelektálni őket, mennyire finnyás a táplálkozásuk!? Mindeközben jönnek a kötelező elemek, mint időjárási körülmények, az azokból áramlási körülmények, vízhőfok stb.

A csapatok edzési rendjét csatolva mutatjuk most!
OHCSB nevezett csapatok.pdf
OHCSB edzési rács.pdf

A szövetség Facebook közösségi oldalán folyamatosan bővülő galériát nyitottunk a verseny pillanatait megörökítő képeknek! facebook.com/hebosz A készülő felvételeket köszönjük a csapat segítőinek! 

HARMADIK EDZÉSNAP 2017.07.27. csütörtök


A csapat egyenletes jól horgászik, a fogások pedig annak függvényében változnak, hogy az edzésnapok alkalmával melyik részén foglalják a pályát! Sajnos hátránnyal indulunk, ugyanis válogatottunk nem tud kiállítani MLS versenyzőt, minek híján nekünk kiesik egy pontjavítási lehetőség, ezt a végén mindenképp megfogja sínyleni az eredmény! 

A csapat taktika kialakulóban van, kifejezetten jól horgásznak a fiatalok, ügyesen fárasztanak, jól bírják a tempót! Csapatszinten elmondható, hogy a kiválasztott etetők és csalik működnek, a finomhangolások következnek!

KÖTELEZŐ EDZÉSNAP 2017.07.28. péntek


A csapat mindennapjai a verseny alatt szigorú menetrend szerint alakulnak! Reggel korán ébresztő, reggeli, a 15 főt számláló gárda részére már mag az étkeztetés is komoly szervezést igényel! Reggeli után már az edzésnapra való felkészülés veszi kezdetét, pakolás, szortírozás, majd irány a pálya! Az edzésnapok folyamán, a csapatok együtt horgásznak, mindenkinek egy egy új box áll rendelkezésre, hogy ismerkedjen a pályával! 

Miután a hely megvan, jön a felkészülés, kajakeverés ládaállítás, botok, csalik összekészítése. Az edzés után mérlegelés, összepakolás, s valamikor a délután derekán újra a szálláson a csapat! A vacsora előtt közben és után pedig a nap levezteése és eszmecserék, 

ELSŐ FORDULÓ 2017.07.29. szombat 

Csapatunk a elgondolt taktikát követően, stabil horgászattal a 10. helyről várj a második fordulót! Apró módosításokra van szükség az eredményességért! Halvesztésünk több is volt, ezen kell javítanunk!

ELSŐ FORDULÓ 2017.07.30. vasárnap


Csapatunk egy helyet javítva 155,5 ponttal a 9. helyezést ért el az 54. OHCSB-n, Szegeden, a Maty-éren! A bajnok megvédve címét ismét a Csongrád Megyei Horgász Szövetség csapata! Gratulálunk! 

Év tizedek óta ez volt eddig a legjobb eredményünk, ez 9. hely csupán a teljesítményt nézve, egy stabil 5. helynek megfelelő!! De akkor miért 9.? Idén a megyei keretek egy mozgás vagy látássérült versenyzőt is delegálhattak. Az Ő egyéni eredménye nem számított a csapateredménybe, de lehetőség volt a csapat legrosszabb eredményére elcserélni. Tehát ha a 4 felnőtt közül, valaki a szektorában alul maradt. de a MLS versenyző ügyes volt, akkor lehetőség volt az MLS versenyző eredményét kérni a csapateredménybe! Ez nem a bizonyítvány megmagyarázása vagy az új szabály becsmérlése, ez annyit jelent, hogy megyénkben jövő évi csapatának meg kell próbálnia a megyében MLS versenyzőt delegálni! 

Jövőre a pletykák szerint az OHCSB Velencén lesz, nehéz pálya, így időben meg kell kezdeni a felkészülést mindazoknak, akik szeretnének a csapatba kerülni 2018-ban!

 

Kategória: SZÖVETSÉGI HÍREK | Megtekintések száma: 514 | Hozzáadta:: vaskogergely | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
A uCoz technológiájával